NAMM-2017-anaheim

 

Eerste keer NAMM, de grootste muziekbeurs van de wereld.

Vaste bezoekers van de Muziekbeurs in Frankfurt, de Musikmesse. Zo’n 15x al bezocht. Maar het nam af en veel muzikanten die ik ken gingen al niet meer. En een bezoekje aan NAMM stond altijd al op het verlanglijstje. Tja, helaas niet om de hoek maar een kleine 10.000 km verderop 🙂

Dus dat wordt een werkvakantie dan maar. En als we toch daar zijn plakken we er meteen een paar dagen bij om nog wat andere leuke dingen te zien.

Na een vlucht van ruim 13 uur, een half uur rijden vanaf LAX naar Anaheim en een jetlag van 9 uur komt de NAMM in zicht.

Samen met angelo zijn we beide gek op het product KORG. Vooral de synthesizers, de Kronos. We hebben dan ook een t-shirt aan van kronoshaven.com. De community website voor Kronos users over de hele wereld.

De eerste dag was het vooral de sfeer proeven, lekker rondlopen door alle hallen, kijken en luisteren naar demonstraties en kletsen met mensen die onze interesse wekten.

De NAMM heeft een hele aangename sfeer, lastig te beschrijven. Je merkt ook dat de pluimage aan muzikanten toch wel wat diverser is dan in Europa 🙂 Mede ook dat je alleen toegang krijgt als bedrijf/pro muzikant/producer/koper etc. Dus eigenlijk een gewone bezoeker zal hier niet komen.

We zijn vaak bij de stand van KORG, niet alleen om de producten te bekijken, maar ook om demo’s van oa. Jordan Rudess en Jack Hotop te zien.

Het verrassende was wel de vele bekende muzikanten tegen te komen. Zoals Stevie Wonder, Steve Lukather, Jordan Rudess, gitarist van Living Colour, Bassist van Phil Collins. En nog heel veel andere bekende gitaristen, maar dat is niet zo mijn afdeling 🙂

Het leuke was ook dat we live uitzonden via Facebook voor kronoshaven.com. En zo voor diegene die er niet bij konden zijn toch een kijkje konden geven in wat er allemaal te zien was.

 

Het was zeker de moeite waard en ook een aanrader als je toch eens een echt grote muziekbeurs wilt bezoeken na de tal van bezoekjes aan de musikmesse. De NAMM blijft in ieder geval nog op mijn lijstje staan, een vervolg bezoekje gaat er zeker weer komen!