De moestuin

Lees de verhalen over mijn eerste eigen moestuintje. Door te doen en te ervaren ga ik moestuinieren. Met de ruimte en middelen die ik heb het moestuintje vorm te geven.

Het moment is weer bijna daar, een nieuw jaar. De plannen wat te doen met een eigen moestuin zijn gemaakt. Waar gaat wat komen, hoe moet het eigenlijk allemaal. Zoveel nieuwe dingen komen op mij af. Welke boeken ik hiervoor lees? Je kunt ze vinden in mijn boekenrek.

Ik ga er voor en deel het graag met je. Er zal ook vast wel wat mis gaan, misschien valt de oogst tegen of juist niet. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in, laat het voorjaar maar komen!

pronkboon_kim-houben

Pronkbonen in mijn moestuin

De pronkbonen zijn na een kleine 15 dagen uitgegroeid en klaar voor hun volgende reis naar buiten. Terwijl ze binnen aan het ontkiemen waren ben ik op zoek gegaan naar bonenstaken om ze te ondersteunen.
,

De weg naar zelfvoorzienend,
het begin.

Een zelfvoorzienend leven leiden is niet vanzelfsprekend en is mede door vele invloeden om ons heen soms ver te zoeken. Het gemak waar we in leven, waarom zou je eigenlijk bezig moeten zijn met een zelfvoorzienend leven? Mijn zoektocht en interesse naar deze levensstijl is de laatste jaren aangewakkerd.
moestuin-groente-lifestyle-kim-houben
,

Groente en fruit selectie voor mijn moestuin

Weer een stapje verder met mijn eigen moestuin. Welke stukjes grond ga ik gebruiken en welke groente en fruit ga ik waar zaaien.
, ,

Recept: Appelmuffins met rozijnen, walnoten en kaneel

Als je een appel over hebt en wat bak ingrediënten dan is het simpel om er lekkere appelmuffins van te maken. Met een paar ingrediënten maak je heerlijke kleine baksels voor bij een kopje koffie. Ik en bakken? Het zal je verbazen,…