Lifestyle

Niemand kan je vertellen hoe jij je leven moet leiden.

Hoe mijn levensstijl zich de afgelopen jaren heeft gevormd

Iedereen heeft een eigen invulling van lifestyle. Voor de een is het een levensstijl van routine, de ander gezond eten of fit zijn. Ieder vult het in op zijn eigen manier. Lifestyle is voor mij niet in een zin te beschrijven. Mijn levensstijl is de afgelopen 4 jaar bewuster ontstaan en heeft zich veel meer concreter gemaakt dan ooit te voren. Voor mij is een levensstijl een groot deel onafhankelijk zijn. En dat van zoveel mogelijk onderwerpen. Denk aan voedsel, bewegingsvrijheid, energie voorziening, gedachtes en denkwijze, werk, routines en ga zo maar door. Al deze stappen die mij hebben gebracht tot dit moment deel ik, zodat een ieder er wellicht wat inspiratie kan uithalen en zijn/haar eigen levensstijl ontdekt.

Niemand kan je vertellen hoe jij je leven moet leiden, dat doe je zelf. 

  • on top of the world

Mijn reizen

Een reis om de wereld heen

De wereld is zo groot! Ik heb al heel wat mooie bijzondere plekken op deze aardbol mogen zien. Van grote reizen, verre reizen tot stedentrips. Mijn eerste vakantie samen met Angelo was in 2000 denk ik, ons eerste uitstapje naar Disneyland Parijs. Hierna volgden vele reizen. Elke reis uniek, uitgezocht naar interesse. Van Australië, Japan, China tot Californië, Dominicaanse Republiek tot Zandvoort aan zee.

  • moestuin-groente-lifestyle-kim-houben

Zelfvoorzienend zijn

De onafhankelijke levensstijl

Of je nu wilt beginnen met je eigen moestuin of kruidentuin, helemaal off-grid wilt gaan of beginnen met minder te consumeren, voor elk onderwerp zijn er handige boeken die je helpen bij het nemen van deze stappen. Hieronder een aantal per onderwerp. Wil je ook zelfvoorzienend worden? Neem dan een kijkje op mijn initiatief Gewoonzelfvoorzienend.nl

Mijn moestuin verhalen

De moestuin

Lees de verhalen over mijn eerste eigen moestuintje. Door te doen en te ervaren ga ik moestuinieren. Met de ruimte en middelen die ik heb het moestuintje vorm te geven.

Het moment is weer bijna daar, een nieuw jaar. De plannen wat te doen met een eigen moestuin zijn gemaakt. Waar gaat wat komen, hoe moet het eigenlijk allemaal. Zoveel nieuwe dingen komen op mij af. Welke boeken ik hiervoor lees? Je kunt ze vinden in mijn boekenrek.

Ik ga er voor en deel het graag met je. Er zal ook vast wel wat mis gaan, misschien valt de oogst tegen of juist niet. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in, laat het voorjaar maar komen!

pronkboon_kim-houben

Pronkbonen in mijn moestuin

De pronkbonen zijn na een kleine 15 dagen uitgegroeid en klaar voor hun volgende reis naar buiten. Terwijl ze binnen aan het ontkiemen waren ben ik op zoek gegaan naar bonenstaken om ze te ondersteunen.
,

De weg naar zelfvoorzienend,
het begin.

Een zelfvoorzienend leven leiden is niet vanzelfsprekend en is mede door vele invloeden om ons heen soms ver te zoeken. Het gemak waar we in leven, waarom zou je eigenlijk bezig moeten zijn met een zelfvoorzienend leven? Mijn zoektocht en interesse naar deze levensstijl is de laatste jaren aangewakkerd.
moestuin-groente-lifestyle-kim-houben
,

Groente en fruit selectie voor mijn moestuin

Weer een stapje verder met mijn eigen moestuin. Welke stukjes grond ga ik gebruiken en welke groente en fruit ga ik waar zaaien.
, ,

Recept: Appelmuffins met rozijnen, walnoten en kaneel

Als je een appel over hebt en wat bak ingrediënten dan is het simpel om er lekkere appelmuffins van te maken. Met een paar ingrediënten maak je heerlijke kleine baksels voor bij een kopje koffie. Ik en bakken? Het zal je verbazen,…