De Notenkraker

Avondje theater // 22-12-2016

Muzikale reis naar het Snoepgoedrijk

Een avondje naar het theater. En wat is er niet toepasselijker dan voor de kerstdagen naar de Notenkraker te gaan?
Dit was in het theater in Sittard en begon toch wel al vroeg, om 19.oo uur. De zaal was ook niet helemaal vol, misschien dat mensen dat, gezien de kerstdrukte, niet zouden halen? Wij hadden in ieder geval mooie plaatsen op de 8e rij.

Het orkest in de orkestbak was ondertussen al aan het opwarmen en stemmen. Het licht dimt. Kijkend naar een traditionele uitvoering van De Notenkraker door het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan. Met fabuleuze dansers, sprookjesachtige belichting en fraaie decors met de legendarische choreografie van Petipa en Ivanov. Op de wereldberoemde muziek van Tsjaikovski en andere composers creëerde dit superduo een werk vol spectaculaire pas de deux, een vervaarlijke strijddans, een exotische Spaanse dans en natuurlijk de Bloemenwals.

Meer over de notenkraker

Het is kerstavond bij de familie Stahlbaum. Clara krijgt als kerstcadeau een pop: een notenkraker. In haar droom verandert de Notenkraker in een knappe prins die haar meeneemt op een fascinerende reis door een sprookjeswereld. De Notenkraker voert een leger van tinnen soldaatjes aan in een spannende strijd tegen de valse Muizenkoning. Na zijn overwinning trekt hij met Clara naar het Snoepgoedrijk, maar voor er koffie, thee, suiker en bloemen klaarstaan, moeten zij eerst nog kou en vorst trotseren.