kimhouben-blog-689

Een doorsnee donderdag avond en vrijdag

18 – 19 januari

 

Donderdag avond

Om eens bij te houden wat ik zoal eet op een dag ben ik hier foto’s van gaan maken. Geen magazine waardige foto’s, maar genoeg om te weten wat ik heb gegeten 😀

Na het sporten waarbij ik een lifestyle gesprek had, werd me gevraagd om eens bij te houden wat ik zoal eet. Oke daar gaan we dan. Meteen maar na het sporten begonnen met een lekkere portie friet met een frikandel speciaal met daarnaast een salade van sla en tomaat.  Aangezien ik liever meerdere keren op een dag eet, pak ik later op de avond nog een eitje voor de eiwitten. Zeker na het sporten werkt dit voor mij goed voor het herstel. Eigenlijk ga ik nooit naar bed zonder wat gegeten te hebben. Af en toe komt het ook wel voor dat ik wakker wordt en naar onder ga om wat uit de koelkast te snaaien. Of nog een restje lasagna opwarm. Deze keer een paar plakjes brie met wat honing, groente chips en een handje vol met nootjes. Niet veel maar voor mij genoeg om lekker te kunnen slapen zonder wakker te worden 🙂

Vrijdag

Vandaag een werkdag. Ik ben niet een echte ontbijt mens, en het blijft vaak bij een klein bescheiden portie. Deze keer een volkoren broodje met hagelslag en koffie verkeerd.  Deze dag moet ik voor het werk onderweg zijn en is mijn periode om te kunnen eten wat beperkter. Onderweg 4 volkoren crackers met brie en kipfilet. En een banaan!

Ik hou van pasta! Elke dag mag dit wel. Ook wel rijst, Quinoa of sushi 🙂 Dus vandaag een bord pasta aangevuld met extra groente, gebakken spekjes en olijfolie. Met als toetje pudding, maar dan wel dubbelvla. Later op de avond nog een ei en voor het naar bed gaan een havermout reep.

 

 

Hoeveel calorieen dit zijn? Zou wel makkelijk zijn als er een programma is die de foto’s kon scannen en het dan zou weergeven 🙂
Dus maar even handmatig een benadering gemaakt voor de vrijdag:

Tja, gemiddelde inname voor een vrouw is 2000 calorieen. Ik heb zeker geen honger gehad die dag, en meet een marge van misschien 200 calorieen die ik tussendoor nog heb gehad zou ik rond de 1400 uitkomen.

Mijn porties aanpassen is zeker iets wat ik ga proberen te doen. Zodat ik per keer net wat meer binnenkrijg, bijvoorbeeld 150 calorieen per eetmoment. Dat 4 keer op een dag is dan 600 calorieen.