Middagje computer museum Zwolle

Computer museum in Zwolle

In Zwolle ligt een computer museum waar ze allerlei oude computers tot aan de nieuwste computers uitgestalt hebben. Niet alleen om naar te kijken maar ook om lekker nog op of mee te spelen.

Samen met Angelo zijn we een dagje hier naar toe gegaan. Wel even een stukje rijden ๐Ÿ™‚

Zo zie je nog eens wat oude computers staan. Poeh wat een apparaten! En wetende dat die minder kunnen dan een huidige smartphone. Harde schijven zo groot als een curling bal en dan maar 2 MB opslag hebben.

Ze hebben al een flinke verzameling van computers, games en gadgets. En leuk om te zien hoe de geschiedenis van de computer is gelopen en wat we nu aan gameconsoles hebben en waar we vroeger dol enthousiast van werken, althans ik wel ๐Ÿ˜€

Het was leuk om dit computer museum te hebben gezien. Jammer dat het nog niet echt af is en nog niet als een echt museum aanvoelt, maar een grote verzameling aan computers hebben ze wel al. Goed om te zien dat er al wat history in Nederland wordt opgeslagen. Zo heb ik ook een bezoek gebracht aan het Computer History Museum in Silicon Valley. Dat is natuurlijk het neusje van de zalm op het gebied van een museum. Niet alleen in het hart van het ontstaan van de computers, zoals Apple en Microsoft, maar ook waar de grootheden zoals Steve Jobs en Steve Wozniak in een garage zijn begonnen.

update 2019
Ondertussen zijn de plannen gemaakt om een computer museum te starten in Limburg. Het virtuele museum is al te bekijken. Het is een initiatief van mijn man Angelo en ikzelf. Onze collectie van ruim 300 computers is niet echt meer een verzameling te noemen en we willen dan ook deze collectie preserveren en tentoonstellen voor het publiek. Maar voordat het zover is kan je een kijkje nemen op de website van Computer Historisch Museum.

 

Retrocomputerverzamelaar

wil je meer foto’s zien of heb je zelf oude computers die je wilt doneren? Dan kijk eens op deze website! Dit is de website van mijn man Angelo ๐Ÿ™‚

Oude computers doneren?