Vandaag is het dan zover, ik start met mijn vitaliteitsprogramma! Een persoonlijk programma om mijn eigen doel te gaan behalen, 10 kilo bijkomen. Yes je hoort het goed. Bijkomen kan net zo lastig zijn als afvallen.

Na heel wat jaren proberen zonder echt veel resultaat wil ik het deze keer goed aanpakken. Met de juiste begeleiding, coaching, voedingsschema en sporten ga ik deze challenge aan! 10 kilo bijkomen! Voor wie mij wil aanmoedigen en steunen, graag! Volg mijn blog waar ik mijn vorderingen zal schrijven.

kimhouben-personal-challenge-03

Dus vandaag was het dan zover en had ik mijn intakegesprek, een Dexa Scan en een conditietest. Na het invullen van een vragenlijst over mijn lifestyle en gezondheid, deed ik een Dexa Scan. Dat is een scan van mijn lichaam die een gedetaileerd inzicht geeft in mijn lichaamssamenstelling zoals vetpercentage, spiermassa en botdichtheid. Oke dan, eens kijken wat daar uit gaat komen!

Nou dat blijkt nog bijzonder positief te zijn. Behalve dan dus mijn gewicht. Binnenkort even wat getalletjes op een rij. Kunnen we over een tijdje eens kijken of er verbetering in zit.

Na deze Dexa Scan gaan we een voedingsschema samenstellen. In ieder geval voor de komende 2 weken krijg ik een dagelijks overzicht mee met wat ik minimaal moet eten. Dat wordt boodschappen doen van het weekend 🙂

 

Afsluitend aan de intake moet ik er aan geloven, de conditietest. 12 minuten fietsen. Jeetje dat viel heel zwaar tegen. Lekker rustig beginnen, nou dat hou ik zo wel vol dacht ik. Niet dus! Na een ruime 7 minuten zat mijn hartslag boven de 150 en moest ik toch wel mijn volle gewicht in de strijd gooien om de trappers rond te krijgen. Nee, helaas, ik moest stoppen. Mijn conditie is ook nog wel een aandachtspuntje 🙂

 

Ik ga er tegen aan! 10 kilo erbij! Challenge accepted!